Mitsui and Co., Ltd. najavio je završetak konačnog sporazuma prema kojem će biti pokrenuta nova tvrtka, nastala spajanjem njezine europske podružnice Certis Europe s tvrtkom Belchim Crop Protection. Nova tvrtka nosit će ime Certis Belchim B.V.

Svi dioničari naslijeđenih tvrtki i dalje će sudjelovati kao dioničari u Certis Belchimu. Detalji dioničkog sudjelovanja u novoj tvrtki su: Mitsui AgriScience International S.A. (67%), Ishihara Sangyo Kaisha d.o.o. (15%), Nippon Soda (10%), Mitsui Chemicals Agro Inc. (6%), i Kumiai Chemical Industry Co. Ltd. (2%).

Mark Waltham, trenutno izvršni direktor Certis Europe i Belchim Crop Protection, imenovan je glavnim izvršnim direktorom tvrtke Certis Belchim B.V., koja će zadržati urede i funkcije u Utrechtu u Nizozemskoj i Londerzeelu u Belgiji.

Nova snaga u zaštiti bilja

Certis Belchim kombinira snage dviju uspješnih tvrtki kako bi stvorio novu snagu u zaštiti bilja s jakim temeljima u Europi, dinamičnim i rastućim platformama u Sjevernoj Americi i širenjem mogućnosti s partnerima u Africi, Južnoj Americi i Aziji. Certis Belchim je izgrađen na širokom i inovativnom portfelju proizvoda koji se temelji na japanskom istraživanju i razvoju, stečenim i samorazvijenim vlasničkim proizvodima, proizvodima Mitsui AgriScience grupe i strateških partnera dobavljača te širokom paletom bioloških proizvoda koji su vodeći na tržištu.

Citat Hitoshija Kudoa, generalnog direktora, Agriscience Division, Mitsui & Co., Ltd.:

“Certis Belchim kombinira resurse i stručnost svojih dviju naslijeđenih tvrtki, Certis Europe i Belchim Crop Protection, kako bi povečao prisutnost i značaj na tržištu zaštite bilja. Stvaranje Certis Belchima glavna je prekretnica u strategiji Mitsui & Co. AgriScience grupe za proširenje svoje pozicije u području proizvodnje hrane i poljoprivrede i zadovoljstvo nam je ostvariti ovaj strateški savez s japanskim inovativnim dioničarima za istraživanje i razvoj. Veselimo se zajedničkom putu s timom Certis Belchima i našim cijenjenim partnerima, stvarajući novu vrijednost i zadovoljavajući potrebe poljoprivrednika u suočavanju s izazovima održive proizvodnje hrane.”

Citat Marka Walthama, izvršnog direktora, Certis Belchim B.V.:

“Certis Belchim izgrađen je na temeljima dviju kreativnih i dinamičnih tvrtki koje su se pozicionirale kao pružatelji inovativnih rješenja za zaštitu bilja, podržanih najboljim tehničkim znanjem i znanjem o proizvodima i nastavit ćemo graditi na tim temeljima u Europi i šire . Jako sam uzbuđen što vodim tako sposobnu ekipu. Jedinstveni smo u našoj ambiciji pomoći našim kupcima i dobavljačima da razviju inovativne proizvode i programe dizajnirane za održivu zaštitu usjeva diljem svijeta; ovo je bit “zajedničkog rasta”.