Temsa SC

Herbicid namijenjen suzbijanju koštana (Echinochloa crusgalli) i širokog spektra jednogodišnjih širokolisnih korova u kukuruzu te smanjenju zakorovljenosti osjakom i slakom.

Djelatna tvar:         mezotrion 100 g/L
Formulacija:          koncentrat za suspenziju (SC)
Registracija:          UP/I-320-20/17-03/325
Proizvođač:          GLOBACHEM N.V.
Pakiranje:              1 L, 5 L

 

SVOJSTVA

TEMSA SC je formulacija najviše kakvoće koja sadrži optimalnu kombinaciju već ugrađenih adjuvanata. Stoga joj se ne dodaju nikakvi okvašivači. Specifična formulacija stvara i povećanu moć djelovanja mezotriona preko lista tako da kod već izniklih korova (folijarno djelovanje) 1 g mezotriona u TEMSI SC djeluje najmanje kao 1,5 g mezotriona u formulacijama bez adjuvanata.

TEMSA dobro djeluje i preko tla (korjena) te stoga suzbija i naknadni ponik korova. TEMSA je neprikosnovena za suzbijenje mračnjaka već u najmanjim preporučenim dozama.

 

PRIMJENA

TEMSA SC registrirana je u dozi do 1,5 L/ha u stadijima razvoja 2 – 8 listova kukuruza (BBCH 12 – 18). Mezotrion je iznimno selektivna aktivna tvar u kukuruzu pa se može bez problema koristiti u kasnim razvojnim fazama kad npr. zbog vremenskih uvjeta nije bilo moguće pravovremeno rješavati problem zakorovljenosti kukuruza.

  • Za vrijeme prskanja kukuruz je u fazi 2-8 (10) listova.
  • Najbolje djelovanje na uskolisne jednogodišnje korove u fazi 2-4 lista i širokolisne jednogodišnje korove u fazi 2-6 prava lista.
  • Ne dodavati okvašivač!
  • Doze (ovisno od faze korova i sastava korovske flore, partnera):
    • 0,8-1,5 L/ha (korekcijski tretman protiv širokolisnih korova)
      Manjim dozama se prska ako su korovi u ranoj fazi dok se doza poveća ako su korovi u odmaklim fazama.
  • U kombinacijama (npr. osnovni tretman za cjelovitu zaštitu u jednom prolazu) doze su manje ovisno od partnera u kombinacijama.

CORNPRO
MOTIVELL EXTRA 6 OD PROFI PACK

TEMSA je dio trojne kombinacije u kojoj dopunjuje i jača djelovanje Motivella Extra i Dimba na uskolisne i širokolisne korove preko lista i preko tla. Ova trojna kombinacija samo jednim prskanjem profesionalnim proizvođačima nudi maksimalnu sigurnost suzbijanja korova u kukuruzu u najraznolikijim uvjetima.