Protendo 300 EC

Sistemični fungicid za suzbijanje biljnih bolesti u žitaricama i uljanoj repici.

Djelatna tvar:         protiokonazol 300 g/L
Formulacija:          koncentrat za emulziju (EC)
Registracija:          UP/I-320-20/20-03/38
Proizvođač:          GLOBACHEM N.V.
Pakiranje:              1 L, 5 L

 

PROTENDO je sistemični fungicid. Sadrži djelatnu tvar protiokonazol koji je jedan od najvažnijih triazolskih fungicida. Protiokonazol ima izuzetno kompletan spektar djelovanja protiv bolesti žitarica i uljane repice, smatra se fungicidom broj jedan protiv fuzarioza žitarica, stoga je PROTENDO ključni fungicid za zaštitu klasa pšenice. PROTENDO savršeno suzbija bijelu trulež na uljanoj repici. PROTENDO se u žitaricama primjenjuje u dozama od 0,33-0,65 L/ha, a u uljanoj repici u dozama od 0,3-0,6 L/ha. PROTENDO pruža izvrsnu i pouzdanu zaštitu sam ili u kombinaciji s drugim fungicidima kao što su ULYSSES i ZAFTRA.

ULYSSES je fungicid na bazi tebukonazola, najraširenije fungicidne djelatne tvari u žitaricama u Europi. Izuzetno je širokog spektra djelovanja, posebno dobro djeluje na hrđe, ali i na fuzarioze i solidno na septorioze.

ZAFTRA je strobilurinski fungicid od ključnog značaja za suzbijanje bijele truleži (Sclerotinia sclerotiorum) u uljanoj repici.

 

CEREALPRO

PROTENDO se može koristiti samostalno, ali se odlično kombinira s drugim pripravcima. Odgovarajuće kombinacije omogućuju bolje i cjelovitije djelovanje protiv raznih bolesti, smanjuju rizik od razvoja otpornosti na bolesti i temelj su za optimalnu ekonomičnost. PROTENDO se može koristiti najviše 2 puta u jednoj sezoni. Prikazane su moguće i smislene kombinacije po vrstama žita:

PŠENICA, JEČAM, RAŽ, PŠENORAŽ

 • T1-2: PROTENDO 0,5 L/ha ili ULYSSES 0,6 L/ha
 • T2-3: ULYSSES 0,3 L/ha + PROTENDO 0,4 L/ha
  ili
 • PROTENDO 0,65 L/ha

OILSEEDPRO

Najopasnija bolest uljane repice je bijela trulež (Sclerotinia sclerotiorum). PROTENDO se može koristiti od početka do kraja cvatnje (BBCH 61-69) sam ili u kombinaciji s drugim fungicidima koji povećavaju spektar i robusnost djelovanja:

 • PROTENDO 0,6 L/ha
 • PROTENDO 0,4 L/ha + ULYSSES 0,3 L/ha
 • PROTENDO 0,4 L/ha + ZAFTRA 0,6 L/ha
 • PROTENDO 0,35 L/ha + ZENBY 0,35 L/ha

Učinkovitost, a posebno pouzdanost u svim vremenskim uvjetima, povećava se dodavanjem okvašivača STICMAN:

 • Kod potrošnje vode do 300 L/ha dodati 0,1 L/ha.
 • Kod potrošnje vode >300 L/ha dodati 0,15 L/ha.